Çorum YEDAM tarafından okulumuzda "Bağımlılıkla Mücadele" kapsamında bir etkinlik gerçekleştirildi.

ÇORUM YEDAM

Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, bilimsel metotlar kullanarak toplumu ve gençliği ayırım gözetmeden tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar vb. bağımlılıklarıyla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur.

Çorum Hitit Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun farklı programlarında yer alan öğrencilere üç oturum halinde gerçekleştirilen tanıtımda Çorum YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı; YEDAM hakkında sunum yapmıştır.  Bağımlılık, kimyasal ve davranışsal bağımlılıklar, YEDAM modeli, YEDAM’ da hangi bağımlılık türlerine hizmet verildiği, bağımlılık tedavisinde ailenin önemi, biyo-psiko sosyal müdahale, YEDAM atölye, grup çalışmaları, görüşme türleri, YEDAM ‘ a nasıl başvuru yapılacağı ve iletişim kanalları hakkında bilgiler vermiştir.

Yeşilay; rehabilitasyon kapsamında Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde (YEDAM) uzman kadrosu ile bağımlılara ve ailelerine 115 numaralı danışma hattı ile uzaktan destek, tedaviye teşvik etmek yüz yüze görüşmelerde de hem ruhsal hem de sosyal hizmet desteği ile bağımlılık danışmanlığı süreçlerini yürütmektedir. Bağımlı birey ve ailelerine yönelik düzenli yüz yüze psikolojik destek verilmekte, aile, yetişkin grup terapileri gerçekleştirilmektedir.
Bağımlılığın tedavisindeki psiko-sosyal müdahalelerde sosyal uyum süreçleri daha da aktif hale gelmiştir. YEDAM Sosyal Hizmet desteklerimizle danışanlarımızı sağlıklı bir şekilde tekrar topluma kazandırmayı hedef edinmektedir. Bu noktada; etkinlikler, meslek ve iş edindirme, eğitime yeniden başlama, yasal danışmanlık, boş zaman değerlendirme için kurs ve aktiviteler gerçekleştirme gibi kişinin ihtiyacı ve ilgisi doğrultusunda çalışmalar yapmaktayız.

Çorum Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde 2 klinik psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı ve 1 halkla ilişkiler sorumlusu çalışmaktadır. Tütün, alkol, madde, internet ve kumar danışmanlığı hizmeti verilmektedir. 12 yaş ve üzeri kişiler başvuru yapabilmektedir.